Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2017 16:56 - Приказка-Апел за спешната преводаческа помощ!
Автор: vitosha13 Категория: Забавление   
Прочетен: 850 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

На няколко безпарични великани-ентусиасти им се приискало да издадат сборник приказки в амазон на английски за Кол
еда. Дощяло им се да изкарат някой лев (най-вече за благотворителност). Запретнали се, подбирали дълго и бавно приказките - да си струват времето за четене, да има смисъл да карат мами-те и тати-те да четат вечер до детските легла - хем децата да поумняват, хем мами-те и тати-те да се забавляват.

Подбрали 59 приказки от 59 държави.Приказка!
Изтървали само да гледат в календара, че бил дошъл декември. Изтървали да се сетят, че приказките са на български и им трябва бая по-умен от гугъл преводач (него дори не пробвали, бррр...), за да стават за разпространение (и правене на пари) из амазоните. 
Притупал им тупана къде 1-2 декември, хванали се за великанските глави Panayot Panayotov и Александър Тодоров:
-Леле-мале, брех, брех, чудо стана сега! Каква я свършихме, то амазон български не признава, пари нямаме за харчене хич, какво да правим сега?
Мислили, мислили, па се помолили на Приказния Господ. Той се смилил над тях и ги подсетил, че има джуджета-преводачи, които да свършат работата (даже) на доброволни начала.
С много късмет и тършуване из храстите намерили и хванали едно такива джудже - сам само, малко куцо, та успели да го спипат. Но пък било държеливо и инатлия. Пищяло, врещяло, ама се съгласило - зер, великани са това, по-добре преводач, отколкото гарнитура, нали така...
Накарали го да превежда денонощно, запушила му главата, та взело даже на английски да плаче "Ф..к ит, ф..к ит, уай из ит олуейз миии...".
Сетило се тогава то и за другите, помощ да поиска, че само нямало как да сколаса. Изпълзяло от малката си хралупка, покачило се на мъха връз дънера до входа и се провикнало към гората:
-Помагайте бре, помагайте, че потъвам самооо!!! До къде средата на тоя месец трябва да съм готово, инак на елхата пълно с памук и поръсено с глитер ще ме окачаааат да се люляяям!!!
И останало да чака дали някой ще му отговори и ще му се притече на помощ?
Двайсетина сърцати джуджета да се сберат, по 1-2 приказки за по ден-два да преведат - какво по-хубаво като подарък за Коледа да поднесат??
А и събрат от пълнене с памук (или ориз?) ще спасят...
Чака, чака джуджето...
Елате на помощ, моля ви се!
(пишете на лична или в коментарите!)



(Знаеш, че икономиката никаква я няма, когато даже дядо Коледа си е намерил втора работа...)


image

 



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vitosha13
Категория: Забавление
Прочетен: 301978
Постинги: 174
Коментари: 32
Гласове: 152
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930