Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2017 18:33 - Ама какво става с мен? Истината (за менопаузата) е някъде там
Автор: vitosha13 Категория: Забавление   
Прочетен: 569 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 13.03.2017 18:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image
Джилиан Андерсън и Дженифър Нейдъл обсъждат симптомите и реалностите на манопаузата и се опитват да отворят една голяма дискусия по темата, дискусия, която да помогне на жените и техните близки да минат спокойно и с достойнство през този период на живота си.

Кога разбрахте, че вървите към менопауза?

ДА- Един ден преди изобщо да излезем от къщата си хвърлих палтото на земята пред поне две от моите деца и заявих- "Тоя ден е гаден!" Денят не беше дори започнал, но нещо в мен ми каза, че няма да мога да изляза и да продължа с ангажиментите си днес. Насилих се и излязох, но се наложи да се извинявам постоянно по време на срещите си, за да тичам до тоалетната и да плача. По съвет на приятелка проверих кръвта си и се оказа, че естрогена, прогестерона и тестостерона са невероятно ниски.

ДН- За мен големия проблем беше паметта. Мислех си вече за деменция! По средата на изречение думите просто изчезваха и не знаех как да продължа и за какво изобщо говоря!Реших да съм честна и си признавах:"Извинете, това е менопаузния ми мозък!" - забелязах, че много от жените също си признаха и се присъединиха към признанието ми.

ДА- Когато говорих със специалист по менопаузата тя ми каза, че много често получава истерични обаждания от жени на високи постове, които крещят в телефона:"Имам нужда от спешна помощ в момента! Губя рязсъдъка си!!!"

ДН-Има един неприятен срам, свързан с признанието за менопаузата- сякаш признаваш, че губиш женствеността си! А всъшност в определен период от живота жените ИСКАТ да говорят не за деца и кариера или мъже, а за менопаузата си!

ДА-Колко хубаво би било да имаме места, където да си говорим за това свободно, където нашите партньори да бъдат информирани какво се случва, където медицински лица да са въоръжение с правилните тестове и познания, за да ни изследват и помогнат. Перименопаузата и менопаузата трябва да бъдат признавани и ако не празнувани- то поне уважавани като нормален важен период от живота ни!

ДН-И да не се чустваме съдени, защото за момента е точно така!Фазата, когато като вече не-плодовити ние сме третирани и се чустваме полу-жени! А това е толкова невярно и нечестно! Напротив- с годините идва една мъдрост, ние сме подредени и притежаваме една особена сексуалност, която дори не се нуждае от контор по забременяването- колко чудесно е това??
http://www.lennyletter.com/health/interviews/a750/the-truth-is-out-there-about-menopause/

За всички, които искат да обсъждат темата за менопаузата повече- заповядайте в групата ни: https://www.facebook.com/groups/BG.menopause/?ref=bookmarks

И харесайте и следете страничката ни: https://www.facebook.com/BG.menopause.page/

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vitosha13
Категория: Забавление
Прочетен: 301808
Постинги: 174
Коментари: 32
Гласове: 152
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930