Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2015 21:41 - Какво е общото между Аристотел, Наполеон, Шерлок Холмс, Томас Едисон, Джон Бонджови и Скарлет Йохансон? Отговорът ще ви изненада.
Автор: vitosha13 Категория: Други   
Прочетен: 2248 Коментари: 5 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Аристотел. Гръцкият философ и учен изучава медоносните пчели, които отглежда лично в примитивни кошери. Въпреки че много от неговите наблюдения са правилни, той налага и някои погрешни митове за медоносните пчели, които след това са били предавани през поколенията с авторитета почти на закон. Например: пчелите не раждат, а намират малките си из цветята; това, което днес познаваме като пчелата майка според Аристотел е било пчела-"цар" на семейството; медът не се произвежда от пчелите, а се дестилира от роса или пада магически от въздуха, а те го събират. Той също така е смятал, че пчелите живеят около седем години (средната им възраст е по-скоро седем седмици).

Наполеон Бонапарт е вероятно най-известният френски военен и политически лидер в историята. Настрани от разширяване на политическите граници на Франция с множество войни, Наполеон е искал да се развива и процъфтява и френската култура. И е направи това с един единствен символ - медоносната пчела."Златната пчела" става емблемата на Наполеон и на Франция по негово време. За коронацията си като Император през 1804 г, той носи лилави церемониални одежди, избродирани изцялло покрая със символа на "Златната пчела". Наполеон обожавал пчелите, тъй като те се подчиняват на реда, ефективни са и работят неуморно единствено за благото на колонията. Мнозина вярват, че Наполеон е желаел французите да бъдат същите.

Сър Артър Конан Дойл, авторът на поредицата Шерлок Холмс, е бил любител детектив, отличен писател и запален любител на пчелите.Много фенове на Шерлок Холмс знаят, че няколко години след като Дойл се опитал да убие Холмс в последния роман от поредицата, решил вместо това да изпрати детектива в пенсия в Съсекс, където да прекара остатъка от дните си като пчелар. Лесно е да си предстаавим как Холмс прави експерименти, за да помогне на пчелите си, нали? Конан Дойл приписва на Холмс и авторството на книгата "Практическо ръководство по пчеларство, с някои наблюдения по отделното съществуване на царицата-майка."


Томас Едисон е известен със своите хиляди изобретения, включително електрическата крушка - но не и като пчелар. Всъшност неговото имение във Форт Майърс, Флорида и прекрасната му ботаническа градина са мястото, където хората са отглеждали и продължават да се грижат и до днес за кошери, с пчели, които опрашват многобройните растения в имота. Въпреки да няма конкретни доказателства , че лично Томас Едисон е бил пчелар, има голяма вероятност, поради наличието на кошери в имението му и любознателния му характер той да е изучавал пчелните семейства. Или просто наистина много е обичал мед.

Джон Бон Джови освен музикант е и известен пчелар. Освен любовта към меда обаче има и малко по-прагматична причина - данъцитеНю Джърси, 1964. Държавата, опитвайки се да насърчи земеделието, освобождава от данъчно облагане само гражданите, които произвеждат земеделски продукти за повече от $ 500 на повече от пет акра земя. От август 2015 г. обаче щата променя това правило.Сега, New Jersey предоставя освобождаване от данъци само за граждани, които имат повече от $ 1000 от земеделски приходи. Кандидатите трябва също да представят доказателство за тези приходи,за отглеждането на продукцията, както и да са съгласни да бъдат инспектирани редовно. Това се прави, за да се пресеят и изкоренят фалшиви земеделци ( и рок-звездите?) от истинските фермери.Джон Бон Джови очевидно е успял да се класира, защото е платил само $104 на 7.1 акра земя през 2010 г., и е запазил статута си на истински фермер, най-вече заради пчелите си, които очевидно отглежда съзнателно и с любов.

На сватбата си с Райън Рейнолдс Скарлет получва от Самюел Джексън кошер като сватбен подарък. Какъв прекрасен начин да се започне изграждането на дом!
 






Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. shtaparov - Браво- пчеларството е било любимо ...
31.10.2015 14:26
Браво- пчеларството е било любимо занимание на древните Българи,от износа на мед и жито някога те реализирали огромни печалби,които могат да се сравняват само с печалбите на Кувейт от износа на петрол!
цитирай
2. zaw12929 - Ако в един миг по свръх естествена ...
31.10.2015 14:27
Ако в един миг по свръх естествена сила земята се превърне в пчелин, където всеки човек има предоп
ределена от раждането си функция, като пчела от
кошер, защото силата е начертала всеки миг от живота му то ще изчезне всяка мисъл от главите на хората и способността да се създават, да се раждат интелектуални продукти-художествени и технически-няма да има никакъв възход или напредък. Няма да се рисуват карти ни, да се композират песни, да се пишат стихове, да се строят къщи, пътища мостове. Бог е мислещата за всичко особена материя или душа и понеже никой не е виждал образа му, остава да съобразим, че човекът, кой то се е появил, променил, като се научил да върви изправен, да мисли и говори все още е в етапа на ембрионалното си развитие в плацентата Земята, подобно на всеки зародиш в майчината си утроба. Но Бог е създал човека по свой образ и подобие, а не, като копие на пчелен кощер- вече има такъв да дава мед.В един миг Бог праща по свой си начин един, направен по подобие на човеците свой син-Христос, за да инициира мисли за доброто и злото, за солидарността и взаимопомощтта.
Бог е един а религии,обреди, начини за почитане са много и днес продължават да се създават, като секти и в известен смисъл такава била целта на създателите на една или друга религия- превръщане верующите в
послушници, които завоюват нови и нови територии,
създават нови и нови блага, ползувайки само трохи, за да преживяват и имат сили да служат като работните пчелици в кошера, лишени от човешки права, освем едно, да работят, да се подчиняват на господарите.
Това не е била целта на създатела-не само, че не лишава от мисли, но създава условията именно в човешката глава да растат умствените способности на човечеството.
Бог,природа, създаде, съществува непоклатимо от грешните ни представи и понятия.
цитирай
3. vitosha13 - zaw12929,
31.10.2015 15:13
А ако оставим настрана религиозните си пристрастия и оставим настрани това какво НИ СЕ ИСКА да е и погледнем реално КАКВО Е положението - не е ли земята именно един пчелин? Помисли...
цитирай
4. zaw12929 - А ако оставим настрана религиоз...
01.11.2015 11:21
vitosha13 написа:
А ако оставим настрана религиозните си пристрастия и оставим настрани това какво НИ СЕ ИСКА да е и погледнем реално КАКВО Е положението - не е ли земята именно един пчелин? Помисли...


Може да се приеме много условно
цитирай
5. vitosha13 - Може да се приеме много условн...
01.11.2015 12:16

Може да се приеме много условно[/quote]

Имаш право на мнение, но не е задължително то да се покрива с истината :) Благодря все пак, че поне помисли по въпроса.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vitosha13
Категория: Забавление
Прочетен: 301929
Постинги: 174
Коментари: 32
Гласове: 152
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930