Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2013 18:04 - безвредни ароматизатори за дома и колата
Автор: vitosha13 Категория: Други   
Прочетен: 4264 Коментари: 0 Гласове:
0



Ароматизаторите, които се продават по магазините са отровни - няма как по-леко и ясно да го формулирам. Те са пълни с химикали, които директно застрашават вашето здраве и това на семействотот ви. Особено вредни са изпаряващите се от контакта или в колата, както и ароматизираните свещи. Не ги купувайте и не ги ползвайте. Индустриално произведените ароматизатори ще бъдат разобличени и забранени както цигарите, но ще мине време докато това стане. Има изследвания по този въпрос, но няма да ги привеждам тук. Просто ми повярвайте, ако искате.

Можете да си ароматизирате жизнената среда много лесно и естествено без да се харчите и да се тровите. Ето няколко лесни и евтини начина:

Кафе. Вземете 30-40 см от стар дамски чорап (или крачол на чорапогащник) завържете хубав възел от едната му страна, сложете 3-4 лъжици смляно кафе вътре и завържете от другата му страна. Получава се меко лимнообразно вързопче, което не отнема място. Поставете това над хладилника си, зад телевизора си или в джоба зад седалката на шофьора в колата си. Дълготрайност- в зависимост от вида и качеството на кафето. Цена- около 2 чаши кафе. Почиства миризмите на готвено и дори цигари в колата. Безвредно, ободряващо и приятно. Има изследвания, че мирисът на кафе има съсвем същия ефект като пиенето му.

Аромати. Закупете си малки шишенца различно олио (масло), чиято миризма ви е приятна- розово масло, евкалипт, лавандула, риган и т.н. Възможностите са неограничени. Вземете тампонче за снемане на грим или малко памук, капнете 10-15 капки от желаното масло и намажете крушките на лампите в ранния следобед. Когато пуснете лампите една по една вечерта- те ще ароматизират постепенно домът ви приятно и равномерно, както и най-вече- безвредно. Оставете използваното тампонче някъде на топло- или в радиатора или около решетките на телевизора, където то ще продължи да изпуска аромат. Дора идея за място е под мивката в банята или тоалетната. Можете да го сложите и в колата си, например под седалката или в решетката на вентилатора.
 
Вода и паста за уста. Позлвайте водите и пастите само за освежаване на дома и колата си. Особено добри са водите за уста с алкохол, както и избелващите пасти за зъби. Закупете си по една силна такава, но никога не ги позлвайте за устата си- там те ви нанасят повече вреда. За устата си плакнете с олио ( имам пост за това с подробно обяснение) и паста за зъби направена в къщи  от сода и куркума ( също има  пост за това). Пастата за зъби е отлична за почистване на мивки и вани, а водата за уста, сложена на памук почиства, дизенфекцира и ароматизира почти всичко наоколо като кабела и самия домашен телефон, мобилния ни телефон, пласмасовите играчки на децата, компютъра ни,микровълновата, както и повечето неща в колата ни. Използвайте фантазията си.

Ако имате нужда бързо да ароматизирате ( например при неочаквани гости) сложете една лъжица захар и половин лъжица канела в съд на печката и ги прегорете за около 5-10 секунди. Свалете от огъня и оставете сместта да се изпарява върху парче памук или парцалче. Можете да го занесете после в колата си - ще пуска аромат поне още няколко дни.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vitosha13
Категория: Забавление
Прочетен: 299458
Постинги: 174
Коментари: 32
Гласове: 152
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031