Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2013 11:20 - лесни и бързи ефикасни маски, тюрмерик
Автор: vitosha13 Категория: Други   
Прочетен: 2777 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 03.12.2013 15:02


Няколко маски за лице и коса. Когато нямаме къде да излизаме е препоръчително да си правим маски, за да се погрижим за лицето и косата си. Трикът се състои в постоянството, а не във вълшебни еднократни скъпи маски, които ни продават за безсрамни суми по магазините. Отделно- тези готови маски са пълни със стабилизатори, т.е-отровни химикали.
Когато сме в къщи най-малкото, което можем да направим за себе си е да спукаме една капсула Вит.А+Е (има го в комбинация по аптеките,Gericaps,евтино е) и да втрием нежно около очите и между устата и носа.
Ако искаме лесна, бърза, евтина и страхотно ефективна маска - можем да капнем няколко капки масло (от кокос,бадем,орех,житни зародиши, каквото имаме, може и зехтин, но той е много тежък)  и да прибавим по-малко от върха на кафяна лъжичка тюрмерик. Разбъркваме добре и нанасяме на лицето и шията (за шията при втриване движението е винаги от гърдите нагоре към брадичката), като внимателно заобикаляме областта на очите. Оставяме да престои около половин до един час и внимателно измиваме с хладка към студена вода. Вземаме чаена лъжичка мед (най-добре захаросан, който леко да загреем, но не до степен, че да му изчезнат полезните качества) и нанасяме на добре подсушената кожа по същия начин. Стоим доколкото ни харесва. Медът се стича, така че довтриваме от време на време отдолу-нагоре отново (което е и отличен масаж). Измиваме внимателно с хладка към студена вода. Оставяме кожата да си почине поне 2-3 часа преди да нанасяме каквото и да било друго. Каквото и да сложим на лицето си в свободното си време- то ще ни се отблагодари. Избягваме в маските яйца и млечни продукти, защото са пълни с хормони и антибиотици и са вредни. 
Тюрмерик със сода в комбинация 4-1(4 части тюрмерик, една част сода) е най-добрата паста за зъби. Готовите пасти по магазините са вредни- пълни са с индустриални химикали, които ако видите поотделно никога не бихте си сложили в устата. Отеделно те изсушават ужасно устната кухина и убиват полезните бактерии в нея. Тюрмерикът е антибактериален и стимулира кръвоносните съдове вътрешно в организма при ядене, в устната кухина при миене и по кожата при употреба като част от маска. Много, много полезна подправка, но опитайте първо с малко, защото може сте свръх-чуствителни към нея!
За косата- кокосово масло в комбинация с рициново масло, пропорция 50-50%, леко загряти и добре втрити в корените 2 пъти на седмица час преди къпане ще сътворят чудеса за вас. Ако искате, за екстра сила - капнете и съдържанието на няколко капсули Gericaps. Ако искате дълги мигли- сложете капка рициново масло на показалеца и втрийте в основата на миглите със затворено око. (Внимавайте да не влиза маслото в около! ) Ако правите това всяка вечер след месец ще се изненадате от резултата.
Ако си закупите витамините, едно шише бадемово масло, един буркан кокосово масло,една сода бикарбонат, една опаковка тюрмерик и едно шише рициново масло- това ще ви излезе под 15- 20 лева, а ще имате количество да ползвате доста дълго време, спестявайки от козметици, паста за зъби и готови козметични маски за лице и коса.
Ключът е в постоянството, не в цената!



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. marrta - тюрмерик
03.12.2013 15:28
това е куркума предполагам

Много лесни и полезни съвети!
цитирай
2. vitosha13 - да
03.12.2013 16:18
Тюрмерик е куркума на български, благодаря за полезната подсказка,marrta ;) Радвам се, че и аз съм ти полезна (с личния си опит). Успех при изпълнението, питай, ако има нещо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vitosha13
Категория: Забавление
Прочетен: 299456
Постинги: 174
Коментари: 32
Гласове: 152
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031